Näyttelyt Vuoden Kissat Esittelynäyttely
 
 Kissanäyttelyiden tarkoituksena on esitellä eri kissarotuja yleisölle, kasvattajille ne antavat mahdollisuuden oman kasvatustyön vertaamiseen ja kaikille kissaharrastajille ne tarjoavat leppoisaa ajanvietettä rakkaiden lemmikkien ja samanhenkisten ihmisten kanssa.

Osallistuvien kissojen on oltava vähintään 4 kk:n ikäisiä, terveitä ja asianmukaisesti rokotettuja. Rotukissojen tulee olla rekisteröityjä, näyttelyihin ilmoittaudutaan järjestäjän ohjeiden mukaan. Näyttelyt ovat joko yksi- tai kaksipäiväisiä. Kissat odottavat arvosteluvuoroaan häkeissään, arvosteleva tuomari vertaa niitä ensin kyseisen rodun/värin standardiin ja sitten laittaa kissat järjestykseen, ensin omassa luokassaan ja sitten värissä/rodussa. Eri katto-organisaatioiden kotisivuilta löydät tietoa näyttelyjen ajankohdista ja niihin osallistumisesta. Kissasi kasvattaja varmasti neuvoo mielellään, ainakin mistä saat lisätietoa.

Suurin osa Suomessa järjestettävistä arvostelunäyttelyistä on ns FIFe-näyttelyitä, joita järjestävät Kissaliiton alaiset rotukissayhdistykset eri puolilla Suomea.

CFA-näyttelyitä järjestetään muutaman kerran vuodessa Etelä-Suomessa, nämä ovat ns kehänäyttelyitä, joissa kissan arvostelee useampi tuomari saman viikonlopun aikana.

TICA-näyttelyt ovat myös kehänäyttelyitä, niitä on 1-3 kertaa vuodessa.

 
 
Jos kissasi on ns näyttelytasoinen, kannattaa sen kanssa lähteä näyttelyyn ainakin kerran, saattaa olla että löydät mukavan harrastuksen tai ainakin näet mitä tuo näyttelytouhu on, näet muita saman rotuisia  - ja montaa muuta rotua, ties vaikka kissasi menestyisikin. Mutta tärkeintä on muistaa että näyttelyt ovat sosiaalinen harrastus, uteliaalla mielellä on mukavaa!